Vuodesta on nyt kulunut neljännes. Matkabloggaamiseni on saavuttanut pisteen, jossa

  • mielestäni kiinnostava kohde on Lahti
  • ainuttakaan reissua ei ole varattuna, koska lähiliikenteen kertalipun ehtii hyvin ostaa vasta asemalta
  • kirjoitan kuukauden ensimmäistä postausta 31. päivän iltana kello 21.54.

Syö Matkusta Rakasta -blogissa ja sen kommenteissa pohdittiin vastikään kiirettä ja sen vaikutusta julkaisutahtiin. Aikansa kutakin, totesin – usein myös hiljaisuus on vain vaihe. Välillä asioita on priorisoitava, ja tällä hetkellä pidän jopa unta tärkeämpänä kuin säännöllistä itseilmaisua. Ainakin se on jälkimmäisen edellytys.

Kylläpä on silti kiusallista, että Suomi suunnittelee tulevaa kesää ennen kuin minä olen käsitellyt loppuun edes edellistä.

Jernbanetorget, Oslo

Karl Johans gate, Oslo Slottsparken, Oslo

On kestänyt kuukausia hyväksyä, että minulla taitaa olla Norjasta enemmän näytettävää kuin kerrottavaa. Vaikka matkaan mahtuikin muutamia sopivia vastoinkäymisiä ja kohtaamisia, tuntuu, että varsinaiset oivallukset jäivät elokuussa saavuttamatta.

Aker Brygge, Oslo

Aker Brygge, Oslo

Jo Gardermoenin lentokentällä minun oli vaikea ummistaa silmiäni kaikelta lasilta, teräkseltä ja öljymaan vauraudelta. Jos nyt silti jotain opin, niin sen, että sliipattu Oslo on sittenkin myös tavallisten kuolevaisten kaupunki.

Graffitit, Oslo

Grünerløkka studenthus, Oslo
Opiskelija nyt voi asua vaikka viljasiilossa.

Graffitit, Oslo

Esimerkiksi majapaikkani osoittautui yhdeksi juuri sellaisista hostelleista, joiden vuoksi ihmisillä usein on budjettimajoitusta kohtaan ennakkoluuloja.

Nuhjuisessa dormissa tunnelmaa loi miekkonen, joka ravitsi itseään sipseillä, oluella ja jonkinlaisilla pillereillä. Ateriointien välillä mies soitteli tuntien mittaisia puheluita.

Kolmantena yönä huomasin, ettei niihin tarvittu laitteita lainkaan.

E,T,, Oslo

Kirjoita kommentti