Kaupallinen yhteistyö Ebookersin kanssa

* * *

Digaan Stadii, kantsii rileittaa sunki
Ei mikä tahansa spotti vaan mun kotikaupunki

Kapasiteettiyksikön ja Hectorin kappale oli vähän vanha jo vuonna 2005, jolloin esittelin sveitsiläiselle nettitutulle suomalaista rap-skeneä. Nyt viiden Helsinki-vuoden jälkeen muistin biisin uudestaan, enkä vieläkään ymmärtänyt kuin hätinä puolet.

Sporista ja Manskusta puhun kyllä nykyään ihan luontevasti, dösistä ja steissistä välillä vitsinä. Esimerkiksi sellaiset hyödykkeet kuin plehat ja pläägät menevät silti joka kerta ohi ja iloisesti sekaisin.

Ja kumminkin olen täällä nykyään kuin kotonani.

Kiss-Kivimiehet
Kunnon swägii steissillä.
Spora, Mannerheimintie
Spora, vieläpä Manskulla.

Päivittäin ihmettelen elinpiiriäni ja sitä, miten minulla on käynyt näin hyvä tuuri. Siksi hehkutan Helsinkiä mielelläni myös muille – vaikka vanhana mettäpöyröönä ja toisaalta kiakkokaupunkilaisena tiedän hyvin, että maakunnissa pääkaupunki ei herätä ainoastaan lämpimiä tunteita.

Jos ydin tuo mieleen vain kiireen ja tungoksen, seuraavalle reissulle kannattaa ottaa avuksi Stadilaisten opas Helsinkiin. Ebookersin kokoamalle sivustolle on listattu kiinnostavia ravintoloita, kahviloita, baareja ja kauppoja sekä hieman Suomenlinnaa vieraampia nähtävyyksiä. Mukana on myös minun ja muiden paikallisten bloggaajien sisäpiirivinkkejä.

Omat tärppini on kirjoitettu vähän kesämielellä, mutta useimmat toimivat vuodenajasta riippumatta. Ehkä joukossa on jotain uutta myös hesal… eiku stadilaisille?

Halloumipita, Fafa's
Vähänpä tämäkin mies vielä tiesi falafeleista.
Fisken På Disken, Helsinki
Itsehän alan kehittyä fisu ja ranet -connoisseuriksi.
Alppiruusupuisto, Helsinki
Muistatko nämä kesäkuiset pensaat?

Ainakin junantuoma Talvitie huomasi taas, että kaupungista on monta kivaa paikkaa vielä kartoittamatta. Eipä lopu tekeminen kesken – en ole enää aikoihin ajatellutkaan muuttavani pois.

Kirjoita kommentti