Kymmenen vuotta sitten lähdin viikonloppureissuille ison matkalaukun kanssa, jotta mukaan varmasti mahtuisi kaikki, mitä 48 tunnissa saattaisin tarvita.

Mukavuus on suhteellista. Enemmän nykyään arvostan:

3 in 1 -kosmetiikka
100 in 1 -puhelin
mikrokuitupyyhe
taskukokoinen makuupussi

Soundly Sleeping Dragon -silkkimakuupussiKotimaan leveyksillä pelkällä silkkisellä makuupussilla ei pahemmin telttailla. Islannissa pussi ei riittänyt edes sisällä hostellissa, ja lopulta nukuin ylläni jumppatrikoot ja kaksi paitaa.

Heikosti ilmastoituihin tai muuten vain lämpimiin olosuhteisiin silkkimakuupussi on kuitenkin omiaan, sikäli kuin omien vuodevaatteiden käyttö on majapaikassa sallittua. Myös mökkireissuilla se voi olla kätevämpi kuin kokonainen pussilakanasetti.

Pieneen pussukkaan mahtuva silkkimakuupussi on kuin kaksin kerroin taitettu, jalkopäästä ommeltu lakana. Yläosassa on vieläpä tasku, joka toimii tyynyliinana.

Soundly Sleeping Dragon -silkkimakuupussiPusseja kuuluu saavan Aasiasta hyvinkin edullisesti, tosin materiaali voi käytössä osoittautua joksikin muuksi kuin luvattiin. Yleensähän silkki tuntuu kuumassa viileältä, kylmässäkin jossain määrin lämpimältä.

Oman kappaleeni tilasin viime kesänä kotimaisesta verkkokaupasta 42 eurolla. Sivustoa ei näemmä enää ole olemassakaan, mutta samoja Soundly Sleeping Dragon -pusseja myyvät esimerkiksi SPR ja Voima. Pussit ovat vietnamilaisten yksinhuoltajaäitien tekemiä.

Soundly Sleeping Dragon -silkkimakuupussiMikä on sinun matkatavaroidesi tilaihme?

8 kommenttia

  • Tiia

   Ihminen pussissa -kuva kävi kyllä mielessä, mutta en sitten yksinäni osannut toteuttaa 🙂 Onneksi noiden silkkipusseja myyvien verkkokauppojen sivuilla on havainnollisia otoksia.

 1. Tuollaisen silkkipussin hankintaa olen harkinnut jo pitkään – lähinnä lisälämmöksi tavallisen makuupussin sisään. Mutta sehän olisi tosiaan kätevä ihan itsenäisenä tuotteena lämpimillä keleillä 🙂

  • Tiia

   Totta, silkkipussihan tosiaan käy lisälämmikkeeksi myös oikeaan makuupussiin – ja on tarvittaessa huomattavasti kätevämpi pestä kuin se ulompi!

 2. Minulla on lähes samanlainen silkkinen makuupussi kuin sinulla, ja se on kyllä tosi kätevä. Sitä voi käyttää niin kaulahuivina, mikäli kurkkua alkaa kuristaa, lentokoneessa peittona tai ihan perinteisesti makuupussina. Myös rannalla se on ollut mukana näköesteenä… Tuntuu siltä kuin vain mielikuvitus oli rajoitteena pussin käytölle. Omani ostin aikoinaan Partiokaupasta.

  • Tiia

   Kiitos, tässähän oli vaikka mitä uusia ideoita! Kaulahuivi ei ollut käynyt mielessäkään, varmasti on tarvittaessa pätevä siihenkin tarkoitukseen 🙂

 3. Kiva vinkki! Mulla on puuvillainen pussi, jonka aikoinaan ostin makuupussin sisäpussiksi. Nyt mieheni on ominut sen reissuilla, joten silkkinen pussi voisi olla hänelle hyvä lahjaidea niin saisin omani takaisin. Tai sitten itselleni uusi silkkinen pussi 😀 materiaalina silkki on kuitenkin parempi kuin puuvilla. Ja hienoa, että tuote on eettistä tuotantoa!

  • Tiia

   Suosiolla vaan itselle silkkinen 😀

   Makuupussin sisäpussi on kyllä ajatuksena hieno: vielä en ole käytännössä ehtinyt hyödyntää, mutta puhtausintoilijana muistan miettineeni, että noinkohan tämä makuupussissa hikoileminen pidemmän päälle on hygieenistä, yhyy. Ja kun ei sitä usein viitsisi pestäkään… Toisaalta viimeksi en kyllä hikoillut vaan palelin, kun Varustelekasta hankittu armeijapussi ei ollutkaan ihan itselleni mitoitettu. Uusi pussi siis haussa, sen kanssa täytyy sitten testata myös sisäpussia!

Kirjoita kommentti