Miten tässä aina käy näin?

Vajaa kellonympärys ennen aamulähtöä reppu on edelleen pakkaamatta, tärkeiden osoitteiden lista kirjoittamatta ja puolet matkaoppaasta lukematta. Onneksi kyseessä on se jälkimmäinen puolisko, jossa on sellaisia lukuja kuin Museot, Ostoksilla ja Lasten Pietari – ne alkupään ravintola- ja kahvilavinkit olen kyllä kahlannut huolellisesti läpi.

Mondo Pietari, VenäjäMinulla on liput rajan taakse ja takaisin; on viisumi, vakuutus ja villasukat. Osaan melkein kaikki kyrilliset kirjaimet ja yhtä monta fraasia kuin Carrie: päivää on zdravstvuite, kiitos spasiba.

Toivotaan parasta.

2 kommenttia

  1. No tuohan kuulostaa jo erinomaiselta valmistautumiselta, jos kuitenkin edes puolet matkaoppaasta on luettu 😀 Sitä paitsi kyrillisten kirjainten osaaminen auttaa varmasti jo pitkälle. Kivaa reissua!

    • Tiia

      Kiitos! 🙂 No juu, oli tässä nyt vissiin poikkeuksellisen paljon yritystä, kun yleensä alan lukea opasta vasta menomatkalla. 😀

      Kyrillisiä on kyllä jännää tavailla. Ja työlästä, kun ainakin tällä osaamistasolla tarvitaan kaksinkertaista kääntämistä: ensin mietin, miltä sana näyttäisi meikäläisillä aakkosilla ja vasta sitten pystyn arvailemaan, mitä se oikein tarkoittaa.

Kirjoita kommentti